Dr ML Liefeld

About Dr ML Liefeld

Our experts provide the highest quality patient care and treatment

Dr ML Liefeld

General Practitioner

Geboren en getogen in Amsterdam Zuid in een fijn gezin als de oudste zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. 

Als klein jongetje zat ik al gefascineerd te kijken naar medische programma’s op tv. Het was duidelijk: ik zou dokter worden.

Ik ben geneeskunde gaan studeren aan de UvA, eerst nog in de Amsterdamse binnenstad en later in het AMC.

Toen co-schappen gelopen waarbij ik chirurgie en huisartsgeneeskunde het leukst vond.

Uiteindelijk werd het huisarts, vanwege de vrijheid, de afwisseling en de duurzame contacten die dit vak je geeft.

Veel geleerd en beleefd tijdens mijn 2-jarige opleiding tot huisarts in IJmuiden en Amsterdam Zuid-Oost.

Na een tijdlang met veel plezier gewerkt te hebben als plattelands huisarts in West-Friesland bleek Amsterdam aan mij en mijn vrouw toch teveel trekken. Toen de kans zich voordeed heb ik die met beide handen aangegrepen en in 1996 mijn praktijk gevestigd in Nieuw Sloten/Slotervaart. 

Persoonlijk: het vak van huisarts vind ik fascinerend en uitdagend in gelijke mate. Ik sta graag midden in het leven en ben geïnteresseerd in de verhalen van mijn patiënten. Al zoveel mooie momenten beleefd, maar natuurlijk ook verdriet en afscheid. Dat hoort nu eenmaal bij het leven.

Met mijn ruim 25 jaar ervaring denk ik dat ik een goede gids in de gezondheidszorg kan zijn voor de verschillende generaties die ik mee heb zien opgroeien. 

Het opleiden van en het doorgeven van mijn vakkennis en ervaring aan jonge huisartsen geeft een extra dimensie aan dit mooie vak en houdt mij up to date.

Een van die huisartsen is Oliver Mason, hij is ons team komen versterken.

Mijn speciale interesses zijn kleine chirurgie, sportblessures, dermatologie en duurzaamheid.